Økonomiske utfordringer

Tekstannonse for Lånemegleren.


Som nevnt var det ikke noen stor økonomisk utfordring for oss å anta denne livsstilen, salget av rekkehuset ga oss det vi trengte og mere til. Vi har helt fine pensjoner og måten vi lever på nå skaffer oss faktisk et økonomisk overskudd. Men det er vår isolerte situasjon, landbrukere som vil satse på å leve av sitt økologiske jordbruk møter større, økonomiske utfordringer.

Å skulle dekke behovet til en småbarnsfamilie ved å dyrke økologisk er ingen lett oppgave og krever forsakelser. Men kutter man ned på sitt eget forbruk og velger å leve enklere er det fint mulig. En viktig ting vi vil understreke er at veldig mange mennesker i Norge i dag har fint råd til å kunne handle økologisk. Vi lever i et rikt land med en meget høy gjennomsnittsinntekt, det er i veldig mange tilfeller kun latskap som gjør at vi ikke handler mer økologisk. Handler du økologisk støtter du de økologiske landbrukerne i din region og samtidig bidrar du til samfunnets og naturens (nasjonalt og internasjonalt) berikelse og fornyelse.

Våre barn har venner som har valgt denne livsstilen, dette er mennesker som ikke har den økonomiske fordelen som vi hadde. De har lånt penger for å kunne realisere sin drøm og de har tatt med sine små barn ut på landet – (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.). Å leve et liv hvor du ikke kan gå rundt hjørnet  å stappe kreditkortet i en maskin å få ut penger, handle hva du vil i en radius på en kilometer, la deg bli underholdt fra morgen til kveld, det er en utfordring. Selv har vi byttet ut kredittkortet med et debitkort, vi vil ikke ha mer enn vi faktisk har, det er en viktig del av vår livsstil nå. Det er dessuten en stor glede for oss å kunne hjelpe våre barn økonomisk fra det overskuddet vi sitter på.