Økologisk livsstil

Venner og bekjente har smilt litt forsiktig og spurt om vi ikke har blitt medlem av en slags sekt eller noe slikt og dette forteller jo litt om hva folk egentlig vet om økologisk jordbruk, ja om jordbruk generelt. Etter at vi har forklart vårt valg for dem har alikevell de aller fleste gitt sine bifall og støttet opp rundt vårt valg. Enkelte har faktisk vært på nippet til å prøve selv.

Vi vil ha det enkelt og rent konkret har vi innrettet oss på den følgende måten. Vi har et lite småbruk som består av et lite hovedhus, kun første etage med stue, kjøkken og to soverum. Vi har fått huset etterisolert (med økologiske materialer) og vi har lagt til to ekstra soverom på loftet for å kunne ta i mot familien. Målet er å ha et hus som ikke er større en det vi strengt talt trenger og som behøver minst mulig energi for å varmes opp om vinteren.

Våre dyr går fritt rundt på vår eiendom. Vi har griser, sauer, en geit, høner, hund og katt. Vi vil ikke klare dette nye livet uten en bil så vi har skaffet oss en liten pick-up, men til det daglige behovet for å bevege oss rundt i egnen, til butikken og naboer holder vi oss til sykkel og ski så lenge helsa holder.

Vi dyrker alt vi kan av frukt og grønnsaker, vi tar i bruk gamle metoder som sylting og tørking for å få produktene til å vare så langt ut over vinteren som mulig. Sensommeren går med til å sanke inn blåbær og tyttebær og sopp. Vi har også et drivhus hvor vi dyrker tomater og en del urter. Vi har en begrenset garderobe, en finkjole og en dress, resten er praktiske arbeidsklær. Vi har hverken tv eller stereo, men vi har en radio. Vi har en liten lap-top og èn mobiltelefon, dette holder for å holde oss ajour og for å kunne skrive denne bloggen.

Post navigation